Wie/wat zit achter “Route op maat”

“Route op maat” is ontstaan vanuit de ervaring dat “iedereen” wel een mooie route wil rijden, maar dat niet iedereen tijd en energie heeft om die route ook daadwerkelijk te gaan samenstellen. Het kost namelijk redelijk veel tijd om een mooie route te maken door de streek, waar jij wilt rijden. Ik, Maarten Silvius, vind het een uitdaging om ook voor een ander een route te maken.

Zo is bij mij het idee ontstaan om “Het Routelab” te beginnen. Ik vind het namelijk leuk om een route te maken. Door het opzetten van www.routeopmaat.nl wil ik meer mensen de gelegenheid geven om hun kostbare tijd goed te besteden wanneer ze willen genieten van een mooie rit. Of die nu gereden wordt in een auto of op de motor. Ik rijd al vele jaren motor en ik ben het zelfs nog steeds leuker gaan vinden, zeker sinds de aanschaf van het Garmin Zumo navigatiesysteem.

Een fervent motorrijder kun je mij dus wel noemen. Samen met mijn echtgenote heb ik al van veel motorvakanties genoten: van België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Tsjechië tot in Spanje toe. Altijd op de motor rijdend vertrokken naar een bepaald eindpunt, met als doel: “De vakantie begint op het moment dat de motor gestart wordt” dus op de oprit van ons huis!
Doordat ik niet meer dan anderhalf uur achter elkaar rijd, pauzeer ik in steden en dorpen waar ik anders misschien nooit gekomen zou zijn. Zelfs door voornamelijk “binnendoor” te rijden kan ik dan op één dag, zonder problemen, een afstand van 300 km overbruggen.
Mijn favoriete motorvakantieland is toch Duitsland, want er zijn (zelfs rond het Ruhrgebied) voldoende mooie stuurwegen door glooiende streken niet ver weg van de grens met Nederland, betaalbare hotelletjes en redelijke prijzen voor eten en drinken.

 

Veel veilige kilometers!
Met vriendelijke groet,
Maarten Silvius