Woensdag 15 juli

Woensdag 15 juli, gepland: 298 km, ca. 5,5 uren rijtijd.

Gisteravond ben ik nog bezig geweest met het Monimotosysteem. De batterij van de “key” heb ik vervangen, de key opnieuw geïnitieerd en in theorie zou het systeem het weer moeten doen. Dat ga ik vanmorgen uitproberen door de key in het huis te laten liggen en het andere deel in de motor te plaatsen.

Ik ben vanmorgen al om zes uur wakker, dus een half uur te vroeg, maar ik kan de slaap niet meer vatten. Ik vermaak me dan maar met mijn smartphone en zijn apps totdat het bijna half zeven is. Ik schakel de wekfunctie uit, zodat Ton er in ieder geval niet wakker door wordt.

Het regent buiten en volgens de buienradar blijft het dat voorlopig ook doen. Dat wordt wegrijden met het regenpak aan, vermoed ik.

Ik werk mijn ochtendritueel af en ruim mijn tas in, maar doordat het regent wacht ik nog met hem op de motor te bevestigen. Ik ga me maar eens bezig houden met ons ontbijt. Ik zet water op voor de eieren en voor de thee, schakel de oven in en dek te tafel. Nadat de oven op temperatuur is gekomen deponeer ik de afbakbroodjes op de ovenplaat en zet de timer op tien minuten.

Wanneer ik na een minuut of zeven de broodjes begin te ruiken, zijn ze al donkerbruin gebakken. Ik haal ze er direct uit, de voorgeschreven tien minuten zouden te veel van het goede geweest zijn.

Het is al na half acht wanneer we aan het ontbijt zitten. Het lijkt buiten iets lichter te worden, maar echt droog is het nog niet.

Na het ontbijt ruimen we het appartement op en rapen onze spullen bij elkaar. Dan moeten we er toch aan geloven, want we besluiten ons regenpak aan te doen. De regenbroek krijgt steun van onze Gamaschen / Gaiter. De stukken waterdicht canvas die lopen van de bovenkant van de neuzen van onze laarzen tot en met het stuk been onder de knie. We hebben daar al eerder blij gebruik van gemaakt: zo krijgt het water geen kans om van bovenaf in onze laarzen te sijpelen en wordt het van de weg opspattende water en vuil opgevangen.

De tas wordt op de motor bevestigd en het Monimotosysteem wordt getest, want de key ligt in het appartement. Het blijkt gelukkig goed te werken!

Laatste check, de sleutels op tafel achterlatend, de deur van het appartement in het slot getrokken, we kunnen op weg. Het is nog net geen negen uur als we dit adres verlaten.

De route brengt ons om te beginnen naar het zuidoosten tot Eppelborn. Daarna naar het oosten Autobahn 1 kruisend en verder naar het oosten tot in de Pfalz, we kruisen Autobahn 6 richting het zuidoosten verder de Pfalz in. Maar net voor het oversteken van de A6 vinden we, nog steeds min of meer in de regen rijdend, een parkeerplaats in Waldmohr. We lopen het dorp in op zoek naar een restaurant of bakker waar we binnen kunnen zitten. En ze moeten ook nog een gastentoilet hebben!

Even later zitten we in het bakkerscafé en bestellen beiden een grote koffie. Het toilet wordt gebruikt en de koffie opgedronken, daarna lopen we via de kortste weg terug naar de parkeerplaats waar onze motoren nog keurig zijn blijven staan.

We vervolgen onze route om kwart over elf, hadden we toch nog bijna een uur gepauzeerd. Nu komt er een deel van de route die we in het weekend niet zouden hebben mogen rijden. De route bevat zoveel mooie bochten, dat het in het weekend te druk is met motoren. Gevolg: verboden voor motoren op zater-, zon- en feestdagen!

Om twaalf uur stoppen we ten noorden van Pirmasens om onze regenjassen uit te trekken. Af en toe komt het zonnetje er door en dan zit zo’n regenjas toch wel erg warm. Net voorbij Pirmasens draaien we naar het noorden. Ten oosten van Kaiserslautern, in Frankenstein, vinden we een Landgasthof dat er verlaten uitziet, maar er staat wel een reclamebord buiten met de aanbieding voor koffie met gebak. De eigenaresse blijkt wel aanwezig te zijn en ze maakt ons duidelijk dat we welkom zijn. We gebruiken daar een smakelijke lunch en een schoon toilet en zijn daar bijna een uur mee bezig.

Wanneer ik, buiten gekomen, mijn tanktas open om te zien of een van beide bluetooth ontvangers al is opgeladen stijgt er rook op vanuit de ontvanger: hij heeft kortsluiting gemaakt met de stekker en is compleet gesmolten. Ik haal het stekkertje van het laadsnoer uit de usb-aansluiting van de motor om verdere ongein te voorkomen. Waarschijnlijk heeft er water in het stekkertje, dat in de ontvanger gestoken is, gezeten. Jammer, maar helaas, het was de meest prettige van de twee, maar gelukkig heb ik er nog een. Om kwart over twee rijden we het erf af van het Landgasthof. In de tijd dat wij er zaten, waren we de enige gasten. Het is wel geheel droog geworden, dus de regenbroeken zijn nu ook opgeborgen als bagage. We dragen alleen nog de Gamaschen tegen het opspattende water.

We passeren Kaiserslautern ten oosten en steken de A6 en de A63 over naar het noordwesten. In Meisenheim verlaten we even de route om te tanken. Dat neemt nogal veel tijd in beslag omdat er maar twee klanten tegelijkertijd in de winkel mogen zijn, waar ook de betaling van de brandstof moet geschieden. Even na half vier rijden we daar weer weg. We zijn nog maar net weg of we stoppen weer om in het wild te plassen…, want de natuur moet zijn loop hebben.

Een klein uur voor Blankenrath ben ik Ton ineens kwijt, ik heb al een stuk langzaam gereden, maar ook nu zie ik hem nog niet in een van mijn spiegels verschijnen. Ik sla een zijweg in en posteer me op mijn motor zodanig dat ik hem kan zien aankomen. Ik wacht een tijdje, maar begin me dan toch zorgen te maken: dit duurt te lang! Er zal hem toch niets zijn overkomen? Ik besluit terug te rijden en gelukkig krijg ik hem op een gegeven moment toch nog in het vizier. Hij gebaart me echter achter hem aan te komen, hij keert zijn motor en rijdt een behoorlijk eind terug.

Er blijkt iets mis te zijn gegaan met het vizier van zijn helm. Bij het opendoen is er iets losgeschoten en is in de berm gevallen, zijn vizier hangt nu los aan de helm. We rijden een heel stuk stapvoets langs de berm met onze alarmlichten geactiveerd, maar vinden niets. Niet dat ik weet wat ik zou moeten vinden, maar ik zoek driftig mee. Er wordt niets gevonden, maar het vizier zit nog maar aan een kant van de helm vast. We moeten er dus wel iets mee. Ton stelt voor om naar het appartement te rijden en daar te zien wat we kunnen doen.

We rijden het laatste stuk tot Blankenrath waar we het appartement “Haus Wendling” voor een nacht gehuurd hebben. We worden om kwart over vijf vriendelijk verwelkomt door de eigenaren. De heer des huizes haalt zelfs zijn auto uit de garage zodat onze motoren er in kunnen staan. Het appartement is de bovenetage van hun boerderijwoning en is van alle gemakken voorzien. Het heeft twee slaapkamers, een van de redenen waarom ik deze plek uitgekozen heb. Mevrouw Wendling had echter bedacht dat twee mensen wel samen één slaapkamer zouden kunnen delen. Na enige aarzeling overtuigt Ton haar toch dat we er twee nemen. We bestellen een ontbijt voor ons tweeën voor half acht morgenochtend en gaan dan omgekleed zo snel mogelijk naar het dorp voordat de supermarkt gesloten is.

In de Edeka supermarkt kopen we de ingrediënten voor ons diner dat Ton straks weer gaat verzorgen. We lopen terug naar het appartement. Ton begint aan de bereiding van het eten en ik bekommer me om zijn helm. Na enig gepuzzel ontdek ik niet welk onderdeel van de helm mist, maar krijg ik hem wel weer functionerend door een losgeraakte schroef weer vast te zetten en het vizier opnieuw te monteren. Zoals ik Ton dankbaar ben voor het bereiden van de maaltijd, is hij mij dankbaar voor het repareren van zijn helm: allebei blij!

Na de maaltijd, die ons weer uitstekend smaakt, ga ik aan de slag met het uitlezen van de Garmin en de actioncamera. Vandaag hebben we 315 km afgelegd gedurende 5 ¾ rijuren. De foto’s gaan naar de usb-stick voor later gebruik.

Om half negen bel ik met het thuisfront en ga dan aan de slag met het verhaal van vandaag.

Ton gaat naar buiten om te genieten van het verbranden van tabak in zijn pijp…

Omstreeks elf uur heb ik mijn verhaal weer opgetekend en is het tijd om te gaan douchen, want dat is er nog niet van gekomen. De weersverwachting voor morgen: regen, regen, regen.